fredag 20 maj 2011

Melbourne, från början.

18 maj

Vi kom till Melbourne klockan elva på natten efter att ha spenderat 9 timmar på en buss. Bussresan i sig gick väldigt bra; vi sov de första tre timmarna, sen åt lunch och efter det såg på big bang theory i en och en halv timme. Efter det var det inte så jättelångt kvar, och tiden gick rätt fort faktiskt.

När vi kom fram, google maps sagt till mig att vårat vandrarhem skulle ligga nära. De ljög tydligen, och det tog oss nästan en timme att hitta. Väl framme inser vi att vandrarhemmet är värdelöst, och vi tycker allting känns jobbigt. Fönstren är till exempel trasiga, och har inga handtag. Istället har någon försökt hålla ihop dem med tejp. Tejp! De blåser ju upp lite då och då, vilket gör det lagom varmt på natten. Men faktiskt; Melbourne är betydligt varmare än Canberra och vi fryser inte ihjäl på natten.

Dagen efter bestämde vi oss för att kolla runt lite i stan, och vi hittar ett stort köpcenter. Det är nog det mest förvirrade köpcenter jag varit på hittills.

Trapporna går hur som helst, och det är inte alltid man hittar tillbaka dit man kom ifrån!

För att inte tala om huset (!) som är inne i köpcentret.

Det finns även en örtträdgård där. Jag tror man kanske får smaka av sakerna också, men vi vågade inte. Såg dock några som smakade på sakerna, så jag antar att det är okej.

Vi lyxade till det och köpte en cupcake och en smoothie. Jag tror att min var en av de godaste jag någonsin fått; ananas + honungsmelon och cocosglass. Man fick blanda hur man ville med de glassar och frukter de hade. Fantastiskt!

Sen kommer något ännu mer spännande! Vi gick till en bar i köpcentret på kvällen, och frågade efter vad de hade för cider. Jag får en lista med bland annat "Rekorderlig cider(swedish)" och så
olika smaker. Vad glad man kan bli för att hitta lite saker som påminner om hemma!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar