fredag 20 maj 2011

Great ocean road day tour

Vi skulle åka efter kusten västerut på en dagstur. Efter vad jag har hört är den vägen rankad som en av de finaste i världen, och bland det bästa att göra i Australien.

Vi började med att åka nånstans. Minns inte vad det hette, men det var rätt fint där.

Sen såg vi vilda koalor! Som råkade vara vakna precis när vi var där. De är bara vakna 4 timmar varje dygn, och vi lyckades träffa en del av den tiden. Känns bra att ha tur ibland i alla fall :)

Så fanns det vilda fåglar. Typ vilda i alla. De där hette King Parrot, och tyckte mycket om fågelmaten vi fick ge dem.

Det fanns några jättefina röd-blåa också. Minns inte vad de hette dock. De var ganska skygga, och underlägsna kung-fåglarna. Så fort de kom flög de röda iväg, vilket var synd.

Kungarna var dock inte alls rädda för oss!


Snarare att vi var lite rädda för dem! Eller nej, inte just vi. Men några som var där tyckte det var lite läskigt när de kom flygande hur som helst.

Efter det åkte vi till de tolv apostlarna. Jag har ingen aning om vad de är kända för eller så, men kända är de!

Shipwreck bay. Rätt fint där med! Där hade ett skepp på över 40 personer (om jag minns rätt), råkat köra in under en dimmig natt, och bara två överlevde.

Australien, lite mer som jag föreställer mig det. Det mesta av det vi sett är massa träd eller städer. Inget jättespeciellt på det sättet.

Vi såg solnedgången vid London Bridge. Fast inte i London då!


Här är den. London Bridge. Tydligen har den suttit ihop med landet där till vänster förut. När den rasade blev en man och en kvinna fast på london bridge-delen. På den tiden fick man gå där och allt var bra, på egen risk då förstås. Då det inte fanns någon helikopter från polisen ledig, ringde polisen till en tv-kanal och sa att de skulle få ensamrätt på händelsen om de använde sin helikopter för att hämta upp paret. De kom flygande direkt, och försökte få en intervju med paret. De ville dock verkligen inte, och mannen framför allt hade väl sina skäl till att inte vilja vara med i tv. Den första orsaken var att han hade sjukanmält sig från jobbet för att kunna åka dit istället. Den andra anledningen var att kvinnan han var där med inte var hans fru, utan hans älskare. Kanske inte så lämpligt att vara med i tv då inte! Det kom ju ut ändå dock.

Överlag en bra dag (en lång dag! De hämtade upp oss sju på morgonen och vi kom hem nio på kvällen). Dock tyckte jag att det var lite överskattat; vägen var inte mer speciell än någon vanlig väg i Nya Zeeland. Men trots allt en trevlig dag!

4 kommentarer:

  1. Rödblå fågeln heter Adelaide Rosella i sverige i alla fall. :) Brukar nog bara kallas rosella :p

    SvaraRadera
  2. Okej :) Men jag tror inte den finns i Sverige? *-) Han sa att det var en "native" fågel.

    SvaraRadera
  3. Jo, den säljs som tamfågel i djuraffär. :P Finns inte vild här. Den är från australien, så det stämmer nog att den är native ;)

    SvaraRadera